Dé 5 voordelen van wonen in een appartement

Door Marije Witman op 13 augustus 2020 in Cruquiuswerf

Er is nog een aantal ruime appartementen in Cruquiuswerf beschikbaar. We beschrijven 5 redenen waarom het ideaal is om van je gezinswoning naar een appartement te verhuizen.

Cruquiuswerf ligt op het laatste schiereiland van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Hier komt een aantal prachtige appartementengebouwen, die zo zijn gepositioneerd dat je vanuit bijna alle appartementen zicht hebt op de kade en het water. Er is nog een aantal ruime appartementen beschikbaar met een oppervlakte variërend van 107 – 134 m2. We beschrijven waarom het ídeaal is om van je gezinswoning naar een appartement te verhuizen wanneer de kinderen het huis uit gaan, of wanneer je meer behoefte hebt aan een gelijkvloerse woning met nagenoeg geen onderhoud.

1. Comfortabel en op de toekomst voorbereid

Het is fijn om zo goed mogelijk op de toekomst voorbereid te zijn. Daarom is een appartement in Cruquiuswerf ideaal: slapen én douchen doe je op dezelfde verdieping, dus geen trappen meer op en af. De kinderen zijn het huis uit, maar dat betekent niet dat je een appartement wilt met één slaapkamer. De ruime appartementen hebben meerdere slaapkamers, dus kinderen én kleinkinderen kunnen gerust komen logeren. Daarbij hebben de appartementengebouwen van Cruquiuswerf een lift. Vanuit de parkeergarage en begane grond zo naar jouw verdieping. Naarmate je ouder wordt, ben je hier dus van alle gemakken voorzien. Wel zo comfortabel.  

Image not found

2. Onderhoudsvrij

Het onderhoud aan een gedateerde eengezinswoning met tuin kan best een klus zijn. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk van zowel binnen als buiten. Het onderhoud van een appartement in Cruquiuswerf is minimaal, dankzij de aluminium kozijnen, dubbele beglazing en toepassing van de nieuwste materialen. Daarnaast wordt u ontzorgd voor het onderhoud van de algemene ruimtes, deze worden namelijk geregeld vanuit de gezamenlijke Vereniging van Eigenaren. Maar niet alleen het huis, ook een (grote) tuin vraagt veel onderhoud: grasmaaien, watergeven en snoeien kan steeds zwaarder worden. In Cruquiuswerf geniet je niet alleen van een wijntje op jouw eigen balkon op het zuiden of westen, maar heb je ook een heerlijke gezamenlijke binnentuin. Hier lees je een boek op een van de bankjes en geniet je van het groen om je heen of kan je vanaf de kade uren je gedachten laten dwalen uitkijkend over het water van het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat is ultiem ontspannen.

3. Duurzaam voor je portemonnee én het milieu 

De appartementen in Cruquiuswerf worden duurzaam gebouwd. Zo hebben alle appartementen een lucht/water-warmtepomp en vloerverwarming, die ook zorgt voor koeling van het appartement in de zomer. Ideaal op warme dagen. De thermostaat is in de woonkamer. Een extra thermostaat bevindt zich in de master bedroom. Hier regel je de temperatuur van de andere kamers. En dankzij de goede isolatie bespaar je op stookkosten in de winter. Daarnaast bevinden zich op het dak zonnepanelen. De energie die hiermee opgewekt wordt komt ten gunste van de Vereniging van Eigenaren, waardoor de maandelijkse servicekosten lager uitvallen en iedereen hiervan mee profiteert.

4. Goede buren

In een appartement is het contact met je buren over het algemeen snel gelegd. Je komt elkaar makkelijk tegen. Met het halen van de post, in de gang of bij de lift. Daarnaast nodigt de gezamenlijke binnentuin van Cruquiuswerf uit om elkaar met mooi weer buiten te ontmoeten. Drink met de buren een kop koffie aan een van de picknicktafels of aan de kade bij het water.

Image not found

5. Nieuwbouw in de stad, op steenworp afstand van het centrum

Cruquiuswerf is een bijzonder nieuwbouwproject met een unieke ligging. Hier woon je direct aan de kade en heeft elk appartement een prachtig uitzicht op het water. Doordat Cruquiuswerf binnen de ring van Amsterdam ligt, woon je op 10 minuten fietsen vanaf hartje centrum. Naast de unieke ligging, biedt Cruquiuswerf als nieuwbouwproject nog veel meer voordelen. Zo koop je hier een appartement met een unieke afwerkingsvorm [link naar blog]. Kies voor een soepele verhuizing met een Comfort afwerking. Of geniet van luxe op het hoogste niveau met de luxury line. En ben je zelf handig en houd je van klussen, kies dan voor één voor de cascowoningen. Hier kun je naar hartenlust jouw woning naar jouw zin afwerken!

Image not found

De oplevering van de eerste appartementen in Cruquiuswerf start naar verwachting eind van dit jaar. Plan jouw exclusieve rondleiding in voor een kijkje op de bouw. Of bekijk hier welke Urban Apartments nog beschikbaar zijn >>>

  • Dé 5 voordelen van wonen in een appartement

Cruquiuswerf, het best bewaarde geheim van Amsterdam-Oost!

Contactgegevens Cruquiuswerf