5 tips om van je balkon of terras een groene (én gekleurde) oase te maken

Door Janine Vieveen op 20 april 2020 in Cruquiuswerf

De zomervakantie is aangebroken, normaalgesproken hét moment waarop we genieten van de (verre) zomerzon. Dit jaar is anders dan anders en houden veel mensen een zogenaamde staycation. Heerlijk op je balkon of dakterras even met je hoofd in dat warme zomerzonnetje. Dat voelt – ook thuis – ‘gewoon’ goed.

Image not found

De zomer; normaalgesproken natuurlijk hét moment waarop je geniet van een (verre) vakantie in de zon. Dit jaar is ietsje anders dan andere jaren en houden veel mensen een staycation. Heerlijk om het huis genieten van jouw summerproof (dak)terras: nieuwe planten, kleurrijke bloemen, geurige kruiden en mooie stijlvolle potten. Niet alleen fijn om naar te kijken, maar bloemen en planten dragen (wetenschappelijke bewezen) bij aan ons gevoel van welzijn én aan ons humeur. In deze tijden waarin we meer dan ooit thuis zijn, is een groen ingerichte buitenruimte dus een échte must. 

Daarom delen we graag een aantal tips om je balkon/(dak)terras op een ontspannen manier in te richten:

  1. Begin met een groene basis van mooie (hang)planten en een aantal potten met kleurrijke bloemen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens gezond. Laat bijvoorbeeld een blauwe regen langs de zijwand van je balkon klimmen. Vanaf half mei begint deze te bloeien, met een nabloei tot in september. Zo creëer je je eigen groene (en blauwe!) oase middenin de stad waar het de hele zomer heerlijk toeven is.
  2. Leg je eigen hangende moestuin aan. Je hebt helemaal geen enorme tuin nodig om je eigen kruiden, groente en fruit te verbouwen. Leg een mooie verticale tuin aan met hangpotten of een balkonbar. Hier plant je verse basilicum voor een heerlijke salade Caprese, verse munt voor die lekkere frisse Muntthee en zoete Hollandse aardbeitjes voor een zomere fruitsalade. 
  3. Verleng je huiskamer door een mooi waterproof kleed neer te leggen, een gezellige bank met kussens neer te zetten en leuke lampjes op te hangen. Ook al schijnt de zon maar een paar uurtjes; gooi lekker de deuren open. Hier zit je ontspannen met je koffie en een krantje. En ’s avonds is het er ook goed toeven; koud wijntje, kaarsjes aan. Klaar, genieten maar!
  4. Creëer de ultieme loungeplek. Een bank met een paar fijne kussen of een hangmat. Op jouw balkon of terras kun je een geweldige loungehoek inrichten met een royaal zacht tuinkussen of een goeie zitzak in een toffe kleur. Hoe je het ook inricht, hier kun je heerlijk relaxed wegdromen!
  5. Sfeerverlichting is echt onmisbaar als je je balkon sfeervol wil maken. Mooie lantaarns of gekleurde lampenslingers zijn goede sfeermakers. En uiteraard mogen ’s avonds de kaarsen niet ontbreken om de juiste intieme sfeer te creëren. 

Met deze tips creëer je de ultieme groene oase míddenin de stad. Je eigen plek, waar je rust en ontspanning vindt. 

De balkons en (dak)terrassen van de Urban Apartments in Cruquiuswerf hebben nog als bijkomend voordeel dat je vanaf deze uitkijkt over het water. Dat biedt een heerlijk weids uitzicht en geeft een vrij eilandgevoel! 

Geïnteresseerd?
Er is nog een aantal Urban Apartements beschikbaar. Klik hier om te bekijken welke types nog vrij zijn >>

  • 5 tips om van je balkon of terras een groene (én gekleurde) oase te maken

Cruquiuswerf, het best bewaarde geheim van Amsterdam-Oost!

Contactgegevens Cruquiuswerf