6 Hotspots op het Cruquiuseiland die je moét bezoeken

Door Marije Witman op 25 november 2019 in Cruquiuswerf

Het Cruquiuseiland is nog volop in ontwikkeling. Tóch is er ook al van alles te beleven! Het is natuurlijk dé uitgelegen plek om culturele events te organiseren en upcoming sportstudio’s of stoere brouwerijen te vestigen. Wij hebben 6 ‘oude’ én nieuwe hotspots voor je op een rijtje gezet, zodat je je nooit hoeft te vervelen.

 

1. Een wandeling langs de kade

Het Cruquiuseiland is van zichzelf al een toffe plek om eens te bezoeken. Als je langs de Zeeburgerkade loopt, vind je hier de Pakhuizen Maandag tot en met Zondag. Deze pakhuizen werden vroeger gebruikt als opslagplaats voor goederen waar nog invoerrechten over betaald moesten worden. Eind 20ste eeuw zijn ze getransformeerd tot appartementengebouwen met een prachtige ligging aan het water. 

En wil je genieten van de zonsondergang tijdens een wandeling langs de kade? Kijk dan om je heen of je nog de overblijfselen van de oude spoorlijn kan terugvinden. Deze werd in 1974 langs de kade aangelegd om goederen te vervoeren van en naar de pakhuizen. 

Meer over de geschiedenis van Cruquiuswerf lees je hier >>> 

 

Image not found

 

2. Brouwcafé Bruut

Brouwcafé Bruut heeft zich in augustus 2018 op het eiland gevestigd en is inmiddels al écht een begrip. De locatie van Bruut is extra bijzonder, want hier is een stukje geschiedenis terug te vinden. Ze zijn gevestigd in het oude Huisje Insulinde, dat ooit dienstdeed als hoofdkantoor van de voormalige Oliefabriek Insulinde. Zij hebben het oude huisje afgebroken en hun nieuwe ‘hoofdkantoor’ in oude glorie opgebouwd. Hier geniet je van zelfgebrouwen bieren, lekkere happen en Amsterdamse gezelligheid. 

Cruquiusweg 83D, Amsterdam | www.bruutbier.nl

 Image not found

 

3. QRU

QRU is zoals zij zichzelf omschrijven een ‘culturele buurtloods’. Zij organiseren regelmatig evenementen waar veel mensen op af komen. Denk bijvoorbeeld aan livemuziek in de vorm van een lig-luisterconcert, open podia, vinyl- en platenbeurzen en een rommelmarkt waarbij iedereen uitgenodigd wordt om een eigen kleedje mee te nemen. Vooral de rommelmarkt is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Houd de agenda in de gaten wanneer QRU open is en kom eens langs. Tijdens events kan je ook terecht in hun café voor een drankje en hapje.  

Cruquiusweg 144, Amsterdam | www.qru.amsterdam

 

Image not found 

4. Cruquius Local

Cruquius Local is een van de nieuwe hotspots op het Cruquiuseiland. Ook wel dé huiskamer van Cruquiuseiland genoemd. Hier ontmoet je jouw buurtbewoners onder het genot van een hapje en drankje, maar kan je ook terecht voor een privé borrel of feestje. Ook organiseren ze regelmatig thema-avonden, zoals Oyster Friday. Bijzonder aan de locatie is het fijne terras vlakbij het water. Lees hier de krant onder het genot van een cappuccino in het (winter)zonnetje of geniet van de ruimte om je heen. 

Metselstraat 44, Amsterdam | www.cruquiuslocal.nl

 

5. Studio Henk

Ben jij nog op zoek naar de tofste spullen voor in jouw nieuwe appartement of toekomstige woning in Cruquiuswerf? Breng dan eens een bezoekje aan Studio Henk. Studio Henk is een meubelontwerpstudio. Zij laten zich inspireren door dagelijkse momenten en maken minimalistische designmeubels. De meubels zijn helemaal aan te passen aan jouw interieur. Zo kies je zelf uit een breed aanbod van maten, afwerking, stoffen en kleuren. Je ontwerpt zelf een uniek meubelstuk voor jouw interieur. 

Cruquiusweg 94C, Amsterdam | www.studio-henk.nl

 

6. Greatstudio 

Na het succes van Great Zuid is er nu ook een vestiging op het Cruquiuseiland, Great Oost. Great is niet zomaar een sportschool, het is een Boutique Fitness Studio. Ze bieden een complete sportervaring binnen 60 minuten – ideaal voor als je een drukke agenda hebt. Daarnaast hebben ze een speciaal programma waarbij je begeleid wordt om binnen 8 weken je doelen te halen. Bij Greatstudio’s kan je terecht voor HIIT- (High Intensity Interval Training), Spinning- en Yogalessen. Je vindt hier chique ingerichte kleedkamers en een spinningruimte met club vibes. Daarnaast kan je hier terecht voor HIIT-lessen. Mét uitzicht op de Entrepothaven. De perfecte plek om aan je gezondheid te werken. 

Zeeburgerkade 1314-1316 | www.greatclub.nl

 

Image not found

  • 6 Hotspots op het Cruquiuseiland die je moét bezoeken

Cruquiuswerf, het best bewaarde geheim van Amsterdam-Oost!

Contactgegevens Cruquiuswerf