De natuur dichtbij in Cruquiuswerf

Door Marije Witman op 22 februari 2021 in Algemeen

Met de lente in aantocht is het heerlijk om een wandeling te maken. Lekker naar buiten! Dit kun je straks doen op het groene binnenplein van Cruquiuswerf, of langs de kade. Echter zijn er op loop- en fietsafstand van Cruquiuswerf nog meer mogelijkheden om te genieten van een wandeling of (sport)activiteit in een groene omgeving. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

 

Het groene binnenplein van Cruquiuswerf

Hier maak je een praatje met jouw buren of loop je richting de kade om te genieten van het uitzicht. Op het binnenplein staan verschillende bankjes zodat je hier met mooi weer prima kunt werken of een boek kunt lezen in de buitenlucht. Zo heb je je eigen groene oase midden in de stad. 

Het Flevopark

Wil je een rondje skaten of hardlopen? Dan kun je dat heel goed doen in het Flevopark op 10 minuten loopafstand van Cruquiuswerf. Met mooi weer kun je hier zelfs een rondje zwemmen in het openluchtzwembad en hopelijk kunnen we dit voorjaar ook weer terecht op het terras van Proeflokaal ’t Nieuwe Diep. Kortom: een heerlijk park om je tijd door te brengen!

 Image not found

Het Funenpark

Wil je wat langer genieten van de buitenlucht zet dan koers naar het Funenpark. Dit park ligt op ongeveer 2 kilometer van Cruquiuswerf. Het park is om woningen gebouwd, waardoor het functioneert als een tuin voor iedereen. Jong en oud kunnen hier heerlijk rondlopen, de hond uitlaten of spelen. Door het hele park staan maar liefst 170 prachtige acacia’s en verschillende bankjes waar je even tot rust kunt komen. 

Het Oosterpark

Het Oosterpark is al 100 jaar een plek waar Amsterdammers komen om te sporten, spelen én ontspannen. Het park ligt op 3 kilometer, circa 10 minuten fietsen, vanaf Cruquiuswerf. Centraal in het park vind je de muziekkoepel, het centrum voor programmering. Verder kun je hier heerlijk picknicken, barbecueën en spelen kinderen met mooi weer in het pierenbadje. Het park is ook een prima plek voor een tai-chi les, meditatie of om rustig een boek te lezen.   

Kortom, wonen in Cruquiuswerf betekent ook de natuur binnen handbereik!

  • De natuur dichtbij in Cruquiuswerf

Cruquiuswerf, het best bewaarde geheim van Amsterdam-Oost!

Contactgegevens Cruquiuswerf

Eefje Voogd Makelaardij
Makelaar

Eefje Voogd Makelaardij

Van de Steege Projecten | Nieuwbouw
Makelaar

Van de Steege Projecten | Nieuwbouw